Over SPORTgericht


SPORTgericht is hét vakblad over training, coaching, sportrevalidatie en toegepaste sportwetenschap in Nederland en België. Het bestaat al 77 jaar en biedt elk nummer weer een grote hoeveelheid vakinformatie voor iedereen die werkt op het gebied van top- en wedstrijdsport, bewegen, fitness of revalidatietraining.

Wat vindt u in SPORTgericht?

Elk nummer biedt een grote variatie aan artikelen, bijvoorbeeld over:

  • inspanningsfysiologie en trainingsleer;
  • motorisch leren;
  • krachttraining;
  • revalidatietraining;
  • topsport, jeugdsport, breedtesport, fitness;
  • coaching, mentale training, didactiek;
  • functionele anatomie, biomechanica.

Prijzen 2023

Alle bovengenoemde prijzen zijn voor jaarabonnementen (= inclusief portokosten NL en korting t.o.v. losse nummerprijs).

Het abonnement wordt, conform de Nederlandse abonnementenwetgeving, na de eerste abonnementsperiode tot wederopzegging automatisch telkens met drie maanden verlengd. De opzegtermijn is een maand. Klik hier voor meer informatie.

Auteurs

Alle artikelen in SPORTgericht worden geschreven door mensen die in het vakgebied werkzaam zijn: Trainers, bewegingswetenschappers, (sport)fysiotherapeuten, docenten en medewerkers van hogescholen en universiteiten. Velen van hen spelen tevens een belangrijke rol in de Nederlandse en Belgische sport. 

Geschiedenis

In 2023 zijn we bezig aan de 77e jaargang van dit vakblad. Het blad in de huidige vorm is in 1991 ontstaan door het samensmelten van het vakblad voor de Lichamelijke Opvoeding 'Richting' en het vakblad 'Sportgericht'. Tot in 2003 heette het blad dan ook Richting/Sportgericht (RSG). Zonder die achtergrond te vergeten is de naam van het blad in 2003 versimpeld naar het huidige SPORTgericht, om de herkenbaarheid van de titel te verbeteren. Meer details over de geschiedenis van de beide moederbladen vindt u hier.

Abonneren